Ce vrea fatuca asta?

Am auzit de ea acum cateva zile cand Mircea Badea se bucura ca a fost data afara impreuna cu alti doi jurnalisti. Azi mi-a sarit in ochi articolul asta. Pe scurt, tanti se lamenteaza ca bulgarii sunt mai „tari” ca noi pe motiv ca, citez: „este ţara cu cel mai mic deficit bugetar din cele 27, pe 2009: 0,8% din PIB„. Mai mult chiar, anul acesta s-ar putea sa nu mai aiba deloc deficit bugetar (ca doar au trecut 12 zile din an si tanti considera ca e suficient). Hai sa demontam putin idiotenia din articol:
Argumentul 1
Daca ce zice tanti (fosta SRI) e adevarat, inseamna ca Romania in 1989 era „miezul din dodoasca”, neavand nici o datorie externa. Si inseamna ca o duceam mai bine decat elvetienii. Dar cum nu o duceam deloc bine (poate tanti o ducea mai bine), inseamna ca logica expusa de tanti Laura e gresita si bulgarii nu sunt mai tari decat noi.
Argumentul 2
Daca acel indicator luat de unul singur ar fi relevant inseamna ca Bulgaria da clasa la toata Europa. Chiar credeti asta?
Argumentul 3
Coincidenta, am fost in Bulgaria de 2 ori anul trecut si pot spune ca bulgarul de rand are o intarziere de vreo 10 ani fata de romanul de rand. Ce daca au deficitul bugetar cel mai mic din Europa, daca sunt o natie de spagari si coate goale?

PS: Incep sa inteleg de ce tanti asta a fost data afara :))

Anunțuri

Posted on 13/01/2010, in Fără categorie and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: