Un macel de traditie – ca derby nu ii pot zice

Rapid Bucuresti – Petrolul Ploiesti 5-0.

Recunosc ca mi-a fost putin teama de acest meci. Gazarii au fost mereu o nuca greu de spart. Desi din toate intalnirile pe care le tin eu minte Rapid pornea mereu ca favorita, de multe ori s-a intamplat ca ei sa ne incurce, episodul in care au castigat Cupa Romaniei la Bucuresti impotriva unui stadion National plin de rapidisti si a unui arbitru ce ne-a cam favorizat cel putin la faza golului nostru va ramane mereu un landmark in acest sens.
Dar ieri a fost complet diferit. Am vazut un Rapid fara mila de adversar, un Rapid concentrat. Un Rapid ce seamana cu Rapidul din „povesti”, mai putin partea lui boema, neprofesionista. Poate parea exagerat ca ma bucur asa de mult de jocul unei echipe de Liga I din Romania dintr-un fotbal dominat de jijei, borcei, mitici si alti spurcati. Si mai exagerat daca meciul a fost impotriva unei echipe de divizia B. Poate parea …  dar nu este!
Am ajuns la stadion putin dupa inceputul meciului. Primul gol l-am prins la masina, cand imi puneam un tricou pe mine. Al doilea l-am prins cu 10 secunde inainte sa urc scarile ce dau in stadion. Al treilea l-am prins pana sa imi gasesc locul la meci. Total? Maxim 200 de secunde! Eu nu am mai prins asa ceva la Rapid! De obicei „radem, glumim” ne luam putin de cei ce au stadionul langa cimitirul Ghencea si doar „sarbatorirea” unui gol dureaza un minut. Acum am sarbatorit primul gol cu al doilea gol si al doilea gol cu al treilea gol!
La al treilea gol Rapid a luat piciorul de pe acceleratie si a permis Petrolului sa mai respire. A fost bine ca astia nu au venit sa ne rupa jucatorii sau sa faca antifotbal.
Atmosfera in tribune a fost ca intotdeauna la inaltime. Ziarele de azi dau cam 7.000 de spectatori la meci. Asta intr-un stadion ce pe cel putin o treime este inchis publicului si care oricum la capacitate maxima nu ar trece de 19.000. Cum ar fi pe un National Arena (sau cum o urma sa se numeasca noul stadion) cu 50.000 de rapidisti in spate? In Champions League? Vise taica, vise … Macar sa luam Cupa Romaniei!

PS: Urmarind statistica, observ ca victoria de aseara este cea mai categorica victorie dintr-un meci de Cupa impotriva Petrolului, precedentul record fiind de 5-1 in 1941. An in care Rapidul se numea tot Rapid, Petrolul se numea Juventus Ploiesti si altii nu se numea in nici un fel 🙂 .
PS2: In ideea de a pune o imagine la acest articol nu am gasit de la acest meci decat imaginea bucuriei „Imparatului apararii din Giulesti”, Marcos Antonio:

Rapid Petrolul 5-0

Reclame

Posted on 22/09/2010, in After Job, Fotbal and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

  1. am jucat prea frumos…serie b petrolul serie b la la la 🙂 FZR!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: